085 - 877 94 67 Offerte Inloggen klantportaal

Olie verwisselen bij liftinstallaties

Tijdig onderhoud borgt continuïteit van liften

Het verwisselen van olie in de lift is een belangrijk aspect binnen het liftbeheer. Het voorkomt slijtage aan de draaiende machineonderdelen, net als bij auto’s. Om de zoveel bedrijfsuren moet de olie dan ook verwisseld worden om goed gesmeerd te blijven. Over het algemeen wordt de olie in een lift om de drie tot vijf jaar vervangen, afhankelijk van het liftgebruik, het type/merk olie en de aanwijzingen van de fabrikant.

Voorkom schade aan uw lift

Word niet tijdig de olie in de lift vervangen, dan kan de machine ernstige schade oplopen. Dat brengt niet alleen allerlei reparatiekosten met zich mee, het kan ook tot gevolg hebben dat de complete machine vroegtijdig moet worden vervangen wat tot nog hogere kosten leidt. Bovendien is de lift dan langere tijd buiten bedrijf.

Metaaldeeltjes

Eén van de belangrijkste redenen waardoor olie op den duur niet meer goed werkt, is dat de olie vervuilt raakt door kleine metaaldeeltjes.  Ook door de leeftijd en het gebruik nemen de smerende eigenschappen van de olie af. De olie is dan aanzienlijk donkerder van kleur.

Verwisselen van olie voorkomt vroegtijdige en dure vervanging van de liftmachine.

Vervangen van olie in liften

Bij het vervangen van de olie in de lift wordt eerst de oude olie afgetapt. Daarna spoelt de monteur de machine helemaal door om residuen te verwijderen en vult hem met nieuwe olie. Wij bevelen aan om dan ook een olieverversingskaartje bij of aan de machine te laten bevestigen, waarop het onderhoudsbedrijf kan aangeven wanneer de olie is ververst en waarmee.

Onafhankelijk liftadvies

Weet u niet of de olie in de onder uw beheer vallende liften moet worden vervangen, dan kan de onafhankelijk liftadviseur van Liftintermediair een bezoek brengen en de machine nader inspecteren. Neem contact met ons op via onderstaand reactieformulier of bel 085 - 877 94 67.

Onafhankelijke liftkeuring

Stel uw vraag aan De Liftintermediair

Aanhef *

Direct contact

U kunt tijdens kantoortijden ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

085 - 877 94 67maak een afspraak

085 - 877 94 67